Andon lampa Wenge i Sapeli

50,000.00 рсд

Prodavnica: finewoodworking

Opis

Andon lampa od egzoticnih vrsta. Ove lampe se obicno, zbog lakse obrade, prave od svetlog, mekog drveta poput lipe ili smreke. Nisam mogao da odolim, a da ne pokusam suprotni ekstrem. Wenge i Sapeli.
Sapeli (Entandrophragma cylindricum) je tu negde tvrdoce kao hrast, tamno crvene boje, bakarnog presijavanja. Kod ove vrste je takodje izrazena i satojancija koja mu daje posebno interesantan izgled na svetlu. Drvo menja boju i teksturu u zavisnosti od ugla gledanja.
 
Wenge je (Millettia laurentii) daleko tvrdje nego hrast. Crne boje sa braon sarama i zuckasim silikatnim depozitima koji izgledaju poput zvezdica. Izuzetno tesko i lepo se polira cak i sirovo drvo.
Definitivno razumem zasto se ovakve lampe prave od mekog drveta. Medjutim, kada sam je najzad zavrsio ipak, napravicu jos par komada. Osecaj kvaliteta i vizuelni dozivljaj definitivno opravdavaju ulozen trud i konstantno ostrenje alata. Wenge daje predivan okvir za ramove koji crvenom bojom cine da svetlo iz lampe bude jos toplije i prijatnije.
Uzeh da izracunam koliko je zapravo truda ulozeno. Lampa ima 364 individualna sastava ne racunajuci telo. Dakle, samo shoji

Dodatne informacije

Težina 2 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.